Punten systeem

Elk toernooi krijgt punten toegewezen aan de hand van het aantal deelnemers en hoe lang het toernooi duurt. De eerste plaats krijgt het maximum van het aantal punten en de laatste plaats krijgt een vooraf bepaald minimum aantal punten. Alle punten van alle toernooien worden aan het einde van het weekend opgeteld om zo een finale ranking te bekomen.
De maximum en minimum waarden worden op voorhand vastgelegd aan de hand van aantal deelnemers en gespendeerde tijd aan het toernooi.

Het gemakkelijkste leggen we dit uit aan de hand van een voorbeeld. Voor een single elimination toernooi van spel X zijn er 16 teamsĀ  ingeschreven. Vanaf een team verliest, ligt deze uit het toernooi. In de eerste ronde spelen alle 16 teams tegen elkaar en vallen 8 teams uit met de laagste score voor de 6de plaats. In de volgende ronde spelen er dan 8 teams waarvan er 4 afvallen met de score voor plaats 5.

De score wordt in dit geval bepaald voor 6 plaatsen. Vooraf hebben we besloten dat we max 100 punten en min 40 punten toewijzen aan dit toernooi. Team 1 moet dan 100 punten krijgen en alle teams die afvallen in de eerste ronde krijgen 40 punten. Al de rest hiertussen volgt een lineaire verdeling. Iedereen op plaats 6 krijgt 40 punten, iedereen op plaats 5 krijgt 52 punten, plaats 4 krijgt 64 punten, plaats 3 krijgt 76 punten, plaats 2 krijgt 88 punten en plaats 1 krijgt de volle 100 punten. Als het toernooi in team wordt gespeeld, krijgt elke deelnemer van het team de punten toegewezen. Op deze manier kunnen deelnemers aan meerdere toernooien meedoen en krijgen ze overal persoonlijke punten.

Aan het einde van het weekend worden alle punten van alle toernooien opgeteld. Daardoor bekomen we een finale eindstand voor elke deelnemer. Aan de hand van deze eindstand, mag iedereen dan een prijs uit de prijzenpot kiezen.

De keuze voor dit systeem is er gekomen zodat iedereen de kans heeft om met een prijs naar huis te gaan. Zelfs door niet deel te nemen aan de grote toernooien (cs:go, dota of lol) kan je nog altijd naar huis gaan met een top prijs!