Karel de Grote Hogeschool – Nieuwe huisstijl

Nieuwe look & feel voor KdG!

“Samen met de bouw van onze nieuwe campus Zuid meet KdG zich nu ook een nieuwe look & feel aan”, vertelt Annemie Marien, diensthoofd communicatie.

KdG ging met strategisch ontwerpbureau Branding Today in zee om haar nieuwe merkidentiteit vorm te geven.
“Zwart-wit, met hier en daar een kleuraccent en … een eigen typografie: er bestaat dus nu een lettertype ‘KdG’”, onthult het communicatiehoofd. “Onze huisstijl is overigens meer dan een letter en een logo. Het is een toolbox die zowel tijdloze en efficiënte no-nonsense communicatie als experiment met vorm en taal mogelijk maakt.”

KdG implementeert haar nieuwe huisstijl geleidelijk aan: “Vanaf 1 januari 2016 wordt al het materiaal voor de studiekiezers in de nieuwe huisstijl vormgegeven. De overige communicatie – van cursus tot gevelbelettering – passen we stap voor stap aan. Zo blijft het voor allemaal haalbaar en betaalbaar”, aldus het diensthoofd. Het KdG-groen zal dus nog niet meteen uit het Antwerpse straatbeeld verdwijnen.

Bekijk het filmpje op https://www.facebook.com/kareldegrotehogeschool/videos/10153580015475622/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.