Tijd voor nieuws

Dag iedereen!

Er is weer een lange stilte langs onze kant geweest en dat had 1 reden: ik heb enorm hard getwijfeld om nog eens een editie te organiseren. Als je de website en nieuwsberichten een beetje hebt gevolgd, weet je min of meer waar ik aan toe was. Het goede nieuws is dat er enkele extra vrijwilligers zich aangemeld hebben! Met hun inzet lijkt het een haalbaar doel om Student LAN editie 7 te houden dit jaar.

Om er een top evenement van te maken, hebben we jullie input nodig. Een LAN wordt voor jullie georganiseerd en we zouden dus ook graag weten hoe onze volgende editie er uit zou moeten zien.  In de enquête vragen we naar je mening over zaken die aanwezig waren (VR, retro hoek, het eten, enzovoorts) en of je liever iets anders zou zien in de plaats. Vullen jullie dus even de enquête in? https://goo.gl/forms/0pAtEFQaUPHXn2Ti2

Elke editie leren we bij en dat was met editie 6 niet anders. Er zullen dus enkele zaken veranderen tegenover vorige editie.

Een main toernooi op 1 dag houden lukt niet altijd even goed. Zeker op zondag voor CS:GO kan dit te hard uit lopen waardoor wij nog tot in de vroege uurtjes moeten afbreken. Daarbij werden er percentueel niet veel dag tickets verkocht en daarom is er besloten om nog maar 1 ticket aan te bieden voor een heel weekend. Toernooien zullen bijgevolg ook over een weekend gespreid kunnen worden. Mogelijks laten we de main compo’s starten op zaterdag om een finale op zondag te spelen.

We zullen komende editie nog altijd geen Bancontact hebben (dit kost gewoon te veel). Daarom hebben we naar alternatieven gekeken en hebben we besloten om Payconiq aan te bieden. Installeer dus alvast Payconiq en link je betaal gegevens eraan.

Vorige editie was ook de eerste keer dat we met het puntensysteem hebben gewerkt. De feedback erover was positief en ook voor ons was het een leuke manier om het evenement te houden. Voor de volgende editie zullen we dit dus opnieuw doen.  De enige commentaar die we erover kregen, was dat het niet duidelijk uitgelegd was. We hebben dus een nieuwe poging ondernomen om het beter uit te leggen. http://www.studentlan.be/puntensysteem/

De website is gedeeltelijk klaar gezet voor komende editie maar er is nog veel dat aangepast en aangevuld moet worden. Daarom zal de ticketverkoop voorlopig nog niet starten en zal er in komende weken nog veel aangevuld worden. We’ll keep you posted!

3 thoughts on “Tijd voor nieuws

 1. met het punten systeem moet je dus gewoon deelnemen aan de games met veel deelnemers en laatste worden, dat is belangrijker dan goed zijn in een game die minder gespeeld wordt?

  Het verschil in de main compos is dan wel groot… zelfs met 2 andere main toernooien te winnen, haal je nog amper CSGO of LOL in… laatste worden in LoL is meer waard dan eerste worden in Dota…dat zijn volgens mij toch zaken dat niet mogen als je 2 main compo’s vergelijkt

  • Hallo
   In het geval van Dota2 heeft het aantal deelnemers een rol gespeeld. Je vergelijking gaat dus niet helemaal op omdat er voor LoL gewoon veel meer teams waren (12 tov 4). Om het systeem zo eerlijk mogelijk te houden moesten de punten wel zo verdeeld worden. Moest Dota2 evenveel opleveren als LoL, waarom zouden mensen dan aan LoL deelnemen? Voor heel het evenement, vonden we dat zoals we gewerkt hebben, de beste balans had. Daarnaast ligt de focus van student LAN op casual gamers en niet op top gamers.

   Vanuit de organisatie hadden dit waarschijnlijk beter kunnen aanpakken. Zo hadden we Dota beter kunnen opvolgen zodat er geen volledige dag gespendeerd was aan Dota en dus de dota spelers ook aan andere toernooien deel hadden kunnen nemen.

   Om af te ronden kon je door deel te nemen aan alle kleine toernooien, LoL of CSGO wel inhalen of gelijk eindigen. Je kon ook een combinatie maken van LoL + kleine compo’s spelen en zo hoog eindigen. Als je LoL of CS:GO wilde winnen, was je heel de dag kwijt. Speel je heel die dag andere compo’s en win je er een aantal, kom je aardig in de buurt van de punten die je krijgt met LoL te winnen. Doe je de dag nadien nog wat kleine compo’s, ga je los over de max punten van LoL.

   Groetjes
   Dimitri

 2. ik heb het gewoon over het algemeen hoor…het top spel mag als laatste plaats toch nooit meer punten geven als een andere main compo zijn eerste plaats… dan kunt ge die andere main compo beter afschaffen en iedereen laten meedoen aan een spel dat hij nooit speelt (dat dan nog meer opbrengt omdat er nog meer deelnemers zijn? 🙂 )

  Er zitten scheve kanten aan het systeem

  Er zijn dota spelers die dota wonnen en 3e plek hadden in 2 andere toernooien (waarvan nog 1 main comp) maar zolang ge niet LoL en/of csgo speelt, had ge nooit kans op een mooie ranking.. wat wel jammer is voor 2 dagen zo goed als full time toernooien spelen en toch 3 ereplaatsen halen

  Als een random bende zatlappen lol en csgo meespeelt zonder moeite doen, en voor hun laatste plekken meer krijgen dan die andere speler die 3 ereplaatsen heeft… tja… deelnemen is belangrijker dan winnen, maar winnen mag nog wel beloond worden 🙂

  ik heb al gezegd op de dota discord: als er volgende keer opnieuw hetzelfde puntensysteem wordt gebruikt, moeten we van dota een fun compo maken en maar allemaal lol installeren als een bende noobs die nog nooit gespeeld hebben… laatste worden in lol brengt meer op als ons best doen voor dota 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.