Beerpong (2vs2)

Algemeen & opzet

De beerpong compo zal als enige compo worden gehouden op vrijdag. We schatten te starten tussen 20 en 21u. Er zal een bijdrage van €2,50/deelnemer (€5/team) worden gevraagd voor deze compo. Deze bijdrage dient niet op voorhand betaalt te worden maar pas op het event zelf (met uw drank en eetkaart).

Aan beide uiteinden van de tafel worden 10 bekers gezet in een driehoek-formaat (met de punt naar voor). De bekers worden dan voor de helft gevuld met pils bier. Aan beide zijkanten van de tafel zal er nog een 11de beker staan met water waarmee u de bal kan schoonmaken (als deze bv. op de grond is gevallen).

Afbeeldingsresultaat voor beer pong table red cups

Regels

Om de compo aangenamer te maken zullen er enkele zaken veranderen dit jaar. Eerst en vooral zullen we dit maal de juiste bekertjes (“American cups”) gebruiken zodat de balletjes er gemakkelijker in gaan. Daarnaast zal een ronde maximum x (bv. 5) minuten duren. Hoe lang elke ronde duurt, hangt af van het aantal deelnemers en zullen we communiceren op het event zelf.

Alle teams krijgen een willekeurige tegenstander toegewezen waar zij 1 match tegen spelen in het principe van een knock-out phase: verliezen = uit het tornooi,  winnen = doorgaan en spelen tegen een andere winnaar. Zo tot er een winnaar bekend is.

Wie mag beginnen wordt bepaald aan de hand van schaar-steen-papier. Het team dat mag beginnen gooit 2 ballen (1 door elke deelnemer van het team) naar de overkant van de tafel met de bedoeling in een van de bekers te gooien. Als de bal in een beker komt, moet de desbetreffende beker leeg gedronken worden door het andere team, maar eerst moeten beide balletjes geworpen worden!. Indien de 2 balletjes in dezelfde beker terecht komen moet enkel die beker leeg gedronken worden (mik dus op een andere beker bij succes van je teammaat). De inhoud mag gedeeld worden over de 2 personen van het team. De lege beker dient nu verwijderd te worden van tafel. Wanneer beide balletjes zijn gegooid (en er al dan niet gedronken is geweest), mag het andere team zijn 2 balletjes gooien.

Bovenstaande procedure wordt herhaald totdat er geen bekers meer overschieten bij 1 team. Het team dat als eerste in alle 10 bekers een balletje kan werpen is de winnaar. De verliezer dient bijkomend ook alle overgebleven bekers van het winnende team op te drinken (dus de bekers waarin zij nog niet hebben kunnen gooien)! M.a.w. in het ‘beste geval’ (nu ja, wat is het ‘beste geval’ als het om bier gaat?) moet het verliezende team 11 bekers leegdrinken. In het allerslechtste geval (indien zij er niet in slagen om ook maar in één beker te werpen) 20 bekers.

  • Maximum aantal inschrijvingen: onbeperkt
  • Deelnemen gebeurt als team van 2 personen (2vs2)
  • Ellebogen dienen vóór de rand van de tafel te blijven bij het gooien. Het hand mag over de rand.
  • Een spinnend balletje mag uit de beker worden geblazen door het andere team.
  • Het balletje mag nooit aangeraakt worden door het andere team.
  • Indien een beker omver valt, moet de beker opnieuw gevuld en teruggeplaatst worden, ook al landde het balletje oorspronkelijk in de beker (werp niet te hard!).
  • Het balletje mag geworpen worden met of zonder de tafel te raken (max. 1 bots).
  • U mag eenmalig voor een herschikking van de bekers vragen. Het andere team is dan verplicht de bekers terug in een zo optimaal mogelijke driehoek te zetten.

Punten

Huidige schatting: 20 punten voor de eerste plaats.

Registreren

Op het evenement zelf!