League of Legends (5vs5)

Algemeen & regels

 • Maximum aantal inschrijvingen: 32
 • Deelnemen gebeurt als team van 5 personen (5vs5)
 • Solo inschrijvingen worden niet meer geaccepteerd, in dit geval raden wij u aan om eerst een team te zoeken of het LoL 1vs1 toernooi mee te doen op zondag.
 • 1 substitute toegestaan (zie alinea “Substitute” voor meer info)
 • Map: Summoner’s Rift (Classic)
 • Mode: Tournament draft (automatisch via Toornament met tournament code). U mag enkel pauzeren (/pause) indien er iemand problemen heeft met zijn/haar computer of internetconnectie.
 • Format:
  • Afhankelijk van het aantal deelnemers worden jullie in x aantal poules opgesplitst met een round robin ronde (m.a.w. elk team speelt 1 match tegen alle teams van zijn groep). Een gewonnen match is 3 punten waard, een verloren 0. Deze editie is ook 1 punt te verzilveren voor wie de eerste tower of Rift Herald killed (zie alinea “Casual gamer” voor meer info).
  • De eerste x van elke groep gaan door naar de knock-out fase (winnen = door / verliezen = afgelopen)
  • De finale match zal bestaan uit een best of 3. Diegene die als eerste 2x wint, is de ultieme winnaar van het toernooi.
  • De verliezers van de halve finale zullen nog een troostfinale spelen tegen elkaar om de 3de plaats te bepalen.
  • Alle afvallers van de poule fase zullen onderling nog strijden voor plaats 9 & 10 (zie alinea “Casual gamer” voor meer info).
 • Het team dat als eerste vermeld staat op de bracket mag kiezen of het aan de blauwe of rode kant speelt.
 • Game lengte: tot de winnaar bekend is
 • Game winnaar: het team dat als eerste de tegenstander hun Nexus kan destroyen of hen doet surrenderen
 • Restricties: momenteel zijn er geen restricties van toepassing maar deze kunnen op elk moment worden toegevoegd door de organisatie. Een nieuwe of reworked champion moet minstens 2 weken (1 patch) te bespelen zijn op de live servers of is anders automatisch uitgesloten!
 • De finale matchen zullen live (met 3 minuten vertraging) uitgezonden worden op groot scherm!

De games zullen deze editie voor het eerst aangemaakt en gejoined worden via Toornament zelf (zie alinea “Registreren”). Het is daarom van belang dat alle summoner nicknames 100% juist in Toornament staan (denk aan accenten, speciale tekens,…). Nadat iedereen is ingeschreven en de brackets bekend zijn, zal Toornament automatisch per spel een tournament code aanmaken die je dan kan gebruiken om de lobby te joinen (u dient op het beker-icoontje rechts vanboven te klikken nadat u op “Play” hebt geklikt).

Casual gamer

Wij zullen voor het eerst de manier van punten geven tijdens de poulefase (niet meer tijdens de volgende rondes) lichtjes aanpassen om het aantrekkelijker te maken voor de casual gamer. Dus i.p.v. te werken met 3 punten voor een gewonnen match en 0 punten voor een verloren match, zullen wij nu ook 1 punt uitdelen aan het team dat OF first turret destroyed OF de eerste Rift Herald killed (hetgeen wat eerst voorvalt). Merk wel op dat het team die deze mini-game wint én uiteindelijk ook de game, een maximum van 3 punten zal krijgen en niet 4! Het punt is dus enkel te verzilveren indien je de match uiteindelijk verliest. Wij denken dat dit ervoor kan zorgen dat teams die zichzelf niet veel (of geen) kans geven tegen een bepaalde tegenstander toch nog een punt kunnen behalen door te kiezen voor een bepaalde tactiek (hello Ziggs? hello Udyr?). Wie weet kan dit ene punt er uiteindelijk wel voor zorgen dat je nog net doorstoot naar de knock-out fase! Deze ‘punten’ hebben NIETS te maken met het puntensysteem dat wij hanteren voor het LAN-toernooi!

Om nog meer de kaart te trekken van de casual gamer kunnen de niet-doorgestoten teams van elke poule toch nog punten halen voor het LAN-toernooi (ook al was je bv. laatste in je groep met 0 punten)! Alle afgevallen teams van de poulefase komen terecht in de “honourable mention groep” waarbij ELK team nog 2 wedstrijden zal spelen tegen een willekeurige tegenstander. De 2 teams die erin slagen hun beide wedstrijden te winnen krijgen evenveel toernooipunten toegewezen dan plaats 8. Indien er meer dan 2 teams in slagen om beide wedstrijden te winnen is een zo kort mogelijke tijdsduur doorslaggevend (indien er geen of maar 1 team in slaagt beide wedstrijden te winnen, is hier alsook de tijdsduur van belang om de 2 winnaars te bepalen).

Substitute

Elk team heeft recht op maximaal één ‘sub’, maar dit is zeker niet verplicht. De substitute mag in theorie zoveel de plaats innemen van zijn teammaten als hij/zij wil, indien dit telkens vóór aanvang van de game gebeurt. Het is niet toegelaten iemand zijn game ‘over te nemen’ tijdens de match, behalve wanneer deze persoon om medische redenen niet meer kan spelen, maar dit dient steeds te worden overlegt met de organisatie (indien de aanvraag geaccepteerd wordt speelt de vervangen persoon niet meer gedurende de ganse LAN-party).

 • De substitute speelt altijd op zijn account (tenzij de game al bezig is en vervanging is toegestaan door de organisatie, zie hierboven).
 • Een substitute krijgt geen weekendpunten of Riot package prijs ook al speelt hij/zij meerdere matchen. De punten worden altijd toegekend aan de originele inschrijver.
 • Een substitute moet ook een toegangsticket aankopen! Bezoekers mogen niet substituten.
 • Indien u van plan bent uw substitute te gebruiken de volgende game, gelieve dit te melden aan de organisatie vóór aanvang van de desbetreffende game.

Riot package prijzen

Helaas ondersteund Riot deze prijzen niet langer (meer info hier).

Punten

Huidige schatting: 150 punten voor de eerste plaats.
(wij kunnen u al met zekerheid zeggen dat 10 teams punten zullen toegewezen krijgen; de 8 teams van de knock-out fase en de 2 winnaars van de honourable mention groep)

Registreren

Verplicht via onderstaande widget:

TL;DR:
– E-mailadres: niet zo belangrijk
– Summoner name: exacte nickname van het desbetreffende spel
– Player nickname: nickname die u heeft ingegeven bij het aankopen van uw ticket
– Order ID: alle order ID’s van al de tickets (indien meerdere deelnemers op 1 ticket: copy-paste u het order ID)

Geregistreerde deelnemers