Editie 6

13, 14 & 15 oktober 2017

TL;DR:

Het was fijn, danku!

Foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1616681991757335.1073741834.742818569143686&type=1&l=3d3748a8d2

Een samenvatting van Pineapple/Kali:

De zesde editie van Student LAN vond deze keer plaats in de Evenementenhal ’t Noorden te Zandvliet. De zaal is na enkele nachten non stop werk opgeruimd geraakt, alles wat los en vast zat, werd opgeblonken en opgeborgen. Zelfs Captain Sparklypants vonden we na enkele dagen terug onder het stof. Na een paar emmers koud water kon ook hij de crew weer vervolledigen.

Cpt. Sparklypants after we woke him up… maar dan minder harig

Jolly Good Show

Onze alwetende Dimtator heeft uw nederige dienaar de opdracht gegeven een passende samenvatting te voorzien voor deze fantastische editie. Maar waar te beginnen?Zoals ik altijd tegen mezelf zeg: als ge niet weet waar te beginnen, dan beginde maar bij’t begin.

Er was eens…
Op een boogscheut van de Nederlandse grens was er eens een soezelig boerendorpje, omringd door vredige velden, idyllische polders en gezellige hoeves. Het was er fijn vertoeven in het stille, bescheiden, onopvallende dorpje, in slaap gewiegd in de armen van de Schelde en de A12.

Enter StudentLAN: bescheiden, goed gemutst en met niets dan goede bedoelingen.

Heel Zandvliet? Nee, een kleine feestzaal bleef moedig
weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de
omliggende weilanden en inwonend vee bepaald interessanter.

Geen enkele locatie is natuurlijk ideaal, maar met stellingen, vuilzakken, ductape, een hamer, spijkers, frieten van Wim Friet en heel veel liefde konden we er dan toch voor zorgen dat de volledige ruimte vampiervriendelijk, zonlichtvrij verklaard kon worden. Aangezien Zandvliet nog nooit zoveel gamers met hun rigs bij elkaar gezien had, waren grove maatregelen nodig om te kunnen garanderen dat alle deelnemers elektriciteit hadden. Het originele plan om stiekem stroom af te tappen van de omliggende bewoners werd last-minute afgevoerd want we geraakten met onze verlengkabels niet tot daar.

Enter Antwerp Welding Supply, die toevallig nog een generator op overschot had staan die we dat weekend voor een zeer schappelijke prijs het hele weekend ter beschikking kregen.

De opbouw en het voorbereiden van de zaal gebeurde, net als de eerdere voorbereidingen van de LAN, met een serene waardigheid en we waren dan ook helemaal klaar om jullie, onze trouwe fans en nieuwe volgelingen, in alle stijl en gratie te ontvangen vrijdag avond om 21:38, het exacte moment waarop we altijd al van plan waren het evenement te laten beginnen.

Aan de deelnemers die al om 18:00 aanwezig waren: we zijn jullie enorm dankbaar voor jullie steun en vonden het heel fijn dat jullie niet te hard in de weg liepen.

De studentLAN crew op de eerste dag van het evenement

 

Ja, ja. Alles liep op rolletjes: het POS-systeem met touchscreen begon meteen als een gelukkige kat te spinnen bij de geringste aanraking, het was geen duizend graden in de keuken en aan de toog was er geen chaos… en al helemaal geen hysterisch brullende she-badger die een tantrum van epische proporties ten toon spreidde. Nope. Didn’t happen.

Zeldzame footage van een uitgeruste, gelukkige Dimtator

Rare jongens die gamers

Vrijdag avond was het fijn vertoeven in de feestaal-turned-cybercafé: de retrogaming hoek bracht bij jong en oud een traantje van nostalgie en de Racestation vulde de zaal met een ontspannend, absoluut niet gekmakend snorren van beestige racewagens.

De quiz – een gigahit if I may say so myself – zorgde voor hilariteit en een zeer geslaagde eerste avond.

Na een gezonde nachtrust was iedereen weer fris en monter om zaterdag in stijl te beginnen met een heerlijk ontbijtje van spek met eieren en een stomende kop koffie.

Terwijl de feestzaal in een bloedbad veranderde, werd er in de keuken en buiten onder de partytentjes hard gewerkt om pastasalade, aardappelsalade, verfrissende groentjes, knapperige sneetjes brood en sappige stukken vlees voor te bereiden voor de barbecue van die avond.

Tegen valavond konden de lijken van het slagveld gesleept worden en stortten winnaars en minder-winnende winnaars zich als hongerige wolven op dit welverdiende avondmaal.

De complimentjes waren niet van de lucht en de vuurkorf zorgde ervoor dat er ook gezellig buiten gegeten kon worden aan de hoge staantafels.

kali van de crew probeert onder haar shiften uit te komen. Nice try, kali!

 

Later op de avond werd er beerpong gespeeld. Zoals bij elk goed robbertje beerpong konden we geen deelnemers vinden die nog in staat was drie woorden aan elkaar te rijgen. What happens at beerpong… I don’t know. I can’t remember…

Tegen zondag ochtend was de gemoedelijke sfeer teruggekeerd en begon het voor iedereen die van buiten kwam duidelijk te worden dat er geen douches beschikbaar waren.

Ook op deze laatste dag van het evenement waren er toffe compo’s georganiseerd waar de skills (en blaascontrole) van de deelnemers zwaar op de proef gesteld werden.

De VR-stand zorgde voor een beetje beweging * badumptis * en ook de kikkertafel bewees een populair tijdverdrijf te zijn.

’s avonds kon iedereen genieten van de overheerlijke spaghetti à la De fixer waarna het tijd was om de prijzen uit te reiken:

 

League of Legends

 1. Balls Deep Squad Maestro
 2. De Malle Mankeys
 3. BDS monkaS
 4. Balls Deep Squad Sphinx
 5. 5-6 BDS FaesBaes & Balls Deep Squad Libra
 6. 7-8 DCA & The Jokers

 

CS:GO

 1. Antwerp Addicts
 2. Balls Deep Squad
 3. Linda van de weba in gent/deinze

Dota2

 1. Mixed team van benedota
 2. Fatal ReaXions
 3. E-TOWN BELGIUM

Rocket League

 1. Antwerp Addicts Team 1
 2. Balls Deep Squad
 3. Antwerp Addicts Team 2

TF2

 1. [N – B]
 2. Benis
 3. Lazy

Fifa18

 1. Janiepanie
 2. Louche Pierre
 3. Tijg

Hearthstone

 1. Mayo#21319
 2. DiCoco#21132
 3. frank#14447
 4. Woetie#2383

Weer een goed einde van alweer een geweldig avontuur

Zondag avond tegen 21u werd er zo stilletjes aan aan de afbouw van de zaal begonnen. Ook hier lieten de deelnemers zien de altruïstische helden te zijn waar ze om bekend staan en hielpen alvast een handje door tafels en stoelen te verzamelen.

De hulp van de leden van FOM was onvervangbaar: met gevaar voor eigen lijf en leden hebben zij nog tot diep in de nacht hard gewerkt om de zaal in haar originele staat te herstellen.

The aftermath

Naar goede(?) StudentLAN traditie verdween de crew in de dagen na de LAN een tijdje van de kaart om broodnodige slaap in te halen. Na al deze maanden zijn ze echter allemaal terug op de been en zijn ze (helaas) nog altijd bezig om de laatste eindjes aan elkaar te knopen: de lost and found lijst wordt opgesteld, de foto’s staan ondertussen al wel online (’t is toch iets) en er gaan nog enkele honderden uren vergaderd worden… Ik kijk er al naar uit.

En daar komen jullie, de deelnemers, aan te pas: jullie hebben mijn mening kunnen lezen van de LAN (en het was een volledig accurate renditie van de waargebeurde gebeurtenissen, al zeg ik het zelf) en nu staan we allemaal te trappelen om te horen wat jullie van deze editie vonden.

Graag wil ik om af te sluiten toch nog even iedereen in de schijnwerpers zetten die deze editie tot een succes hebben gemaakt: Eerst en vooral de crew, zonder wie StudentLAN niet zou bestaan.

Daarnaast waren er ook de vrijwilligers: zowel degenen die op voorhand hadden toegezegd als de barmhartige samaritanen die tijdens de LAN medelijden kregen met de zombies die rondschuifelden op de vloer en de handen uit de mouwen staken. Special mention voor de leden van FOM die above and beyond zijn gegaan om er voor te zorgen dat alles in goede banen geleid is.

Verder willen we ook graag al onze sponsors bedanken voor hun gulle bijdragen in verschillende vormen en ook de verschillende organisaties die met StudentLAN wilden samenwerken om van editie 6 meer te maken dan ‘just another LAN’.

En last but not least, willen we ook jullie, de deelnemers, bedanken voor jullie aanwezigheid, geduld, samenwerking en enthousiasme.