FAQ

Mag ik meedoen aan het toernooi als ik geen student ben?

Ja, iedereen mag zich inschrijven voor Student LAN!

Wat is eigenlijk een LAN-party?

Een LAN-party, ook wel (correcter) “gaming evenement” of “e-sports evenement” genoemd is een soort van wedstrijd waar iedereen fysiek bij elkaar komt om hun talenten en vaardigheden van een of meerdere computer- of consolespellen te meten met andere deelnemers en daarbij prijzen kan verzilveren. Klik hier voor een uitgebreide omschrijving.

Wat is de kostprijs van het toernooi?

Dit is afhankelijk van het soort ticket dat u wenst te kopen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €30 voor het ganse weekend. Klik hier voor meer info.

Moet ik mijn eigen pc/laptop/console meenemen?

Ja, zoals bij elke LAN-party dient u zelf voor uw gaming setup te zorgen (alsook een ethernetkabel en stekkerdoos). Klik hier voor een checklist.

Mag ik nog extra (huishoud)toestellen meenemen?

Neen, ons stroomnetwerk is niet voorzien om extra (huishoudelijke) apparaten te laten draaien zoals een (mini-)koelkast, microgolfoven, airfryer, waterkoker, koffiezetapparaat, printer of andere toestellen die niets met gaming te maken hebben. Het is evenmin niet haalbaar omwille van de beperkte beschikbare ruimte op en onder de tafels.

Mag ik eigen eten en drank meenemen?

We bieden eten en drank aan democratische prijzen aan en daarom is het niet toegestaan eigen drank (behalve water) mee te nemen. Eten laten leveren (of gaan afhalen en in de zaal opeten) is niet toegestaan. is Je eigen koud eten meenemen mag wel. Betalen ter plekke kan enkel cash of met de Payconiq by Bancontact app (niet met de kaart). Klik hier voor meer info.

Kan ik blijven slapen gedurende het toernooi?

Ja zeker! Zowel op vrijdag- als op zaterdagnacht is de slaapzaal toegankelijk voor iedereen die een ticket heeft aangekocht. U dient uw eigen slaapmateriaal (slaapmatje/luchtmatras, slaapzak/donsdeken, kussen) mee te nemen. Wij vragen wel stil te zijn in de slaapzaal en geen spelletjes of gesprekken meer te voeren met elkaar na 23u. Luchtmatrassen worden niet meer opgepompt in de slaapzaal na 23u! Er zijn helaas geen douches beschikbaar, maar u heeft wel de mogelijkheid om uw gezicht te wassen/tanden te poetsen aan de lavabo’s in de toiletten.

Waar kan ik mijn toegangsticket vinden?

Je kan je toegangsticket altijd hier terugvinden. Alsook ontvangt u van ons een e-mail met het toegangsticket.

Welke games zullen er worden gespeeld?

Klik hier voor een overzichtje van de compo’s.

Kan ik ook komen voor één game of dag?

Ja hoor! Sinds editie 7 bieden wij geen dagtickets meer aan maar u mag komen en gaan wanneer u dat wilt. Al onze tickets geven vrije toegang voor het volledige weekend.

Kan ik mijn spullen veilig achterlaten?

Hoewel wij er alles aan doen om diefstal te voorkomen kunnen wij hier geen zekerheid op geven. Gelieve uw spullen niet onbeheerd achter te laten (laptops kunnen bijvoorbeeld makkelijk met een laptopslot vastgemaakt worden aan de poten van de tafels). Student LAN vzw kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor eventuele diefstal of schade.

Mag ik als bezoeker binnen?

Ja, zolang er voldoende plaats is mogen bezoekers gratis langskomen. Bezoekers mogen geen pc/laptop/console meenemen. Klik hier voor meer info.

Mag ik komen helpen als vrijwilliger?

Uiteraard, wij hebben niet liever! U bent meer dan welkom om ons een handje te helpen. Klik hier voor meer info en/of uw opgave.

Hoe kom ik het beste naar het evenement?

De zaal is vlot bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Klik hier voor meer info omtrent de bereikbaarheid.

Mag ik als minderjarige deelnemen?

Ja, maar u moet wel schriftelijke toestemming hebben van een ouder of voogd en dit document meenemen naar het evenement. Bijvoorbeeld:

Ik, “naam ouder of voogd”, geef hierbij toestemming aan mijn zoon/dochter “naam kind” om deel te nemen aan Student LAN van “begindatum” tot “einddatum” en ik ben bereikbaar op “gsm-nummer of huistelefoon”.

Gedateerd en ondertekend door de ouder of voogd.