Puntensysteem

Algemeen

Sinds editie 6 werken wij met een uniek puntensysteem. In plaats van rechtstreeks prijzen uit te delen aan de top 3 van elke compo, werken wij met een ranking lijst over het hele weekend.

Elke compo krijgt punten toegewezen aan de hand van het aantal deelnemers en hoe lang de compo duurt. Hoe meer deelnemers en hoe langer de compo duurt, hoe meer punten er te verdienen vallen voor de top x (afhankelijk van het aantal deelnemers). Aan het einde van het weekend worden de behaalde punten van alle compo’s waaraan u heeft deelgenomen opgeteld, om zo tot een finale ranking te bekomen. De eerste x personen (nog te bepalen) van deze eindranking krijgen dan mooie prijzen toegewezen.

In detail

De eerste plaats bij elke compo (game) krijgt een vooraf bepaald maximum aantal punten en plaats x een vooraf bepaald minimum. De posities daartussen krijgen punten toegewezen in lineair dalende lijn. De maximum- en minimumwaarden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de gespendeerde tijd aan de compo. “Plaats x” wordt enkel bepaald aan de hand van het aantal deelnemers.

Stel: bij de eetwedstrijd zijn er 16 deelnemers. Dan zullen wij de top 8 voorzien van punten met een maximum van 40 punten (voor de eerste plaats) en een minimum van 10 (voor de 8ste plaats). Indien er maar 8 deelnemers zijn, dan zullen wij de top 4 voorzien van maximum 20 punten (voor de eerste plaats) en minimum 5 (voor de 4de plaats).

Het is dus moeilijk op voorhand te zeggen welke “top” (top 4, top 5, top 6,…) er per compo punten zal toegewezen krijgen, maar dit wordt ten laatste op het evenement zelf bekend gemaakt! M.a.w. als u aan een compo begint, weet u sowieso tot welke positie u punten krijgt.

Ter indicatie: vorige editie was er bijvoorbeeld besloten a.d.h.v. bovenvermelde 2 factoren om onderstaande maximum punten per compo toe te wijzen:
(onderstaande games zijn van vorig jaar, niet alle games zullen er dit jaar terug bij zijn)

LoL (5vs5) CS:GO Hearthstone TF2 UltiDuo DOTA2 Rocket League FIFA 18
120 punten 100 punten 70 punten 50 punten 40 punten 30 punten 20 punten
Kicker Beerpong Super smash Rider Quiz Cosplay Casemodden
20 punten 15 punten 10 punten 10 punten 10 punten 10 punten 10 punten

Veranderingen t.o.v. editie 6

In editie 6 kreeg elke deelnemer van elke compo een minimum aantal punten toegewezen. Dit zorgde ervoor dat er sommige deelnemers waren die met elke compo meededen om deze punten te verzilveren maar niet overal hun best voor deden/hoefden te doen. Soms werd er ook gewoon deelgenomen zonder de game eigenlijk (deftig) te begrijpen. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn van een toernooi… Om dit te voorkomen zal in editie 7 dus enkel de top x van elke compo punten toegewezen krijgen.

Bijkomend zijn wij aan het zien of het interessant is om vooraf bepaalde “tracks” vast te leggen. Bijvoorbeeld:

  • Track A = League of Legends + Darts + Rocket League + Beerpong
  • Track B = League of Legends + Quiz + Hearthstone + Beerpong
  • Track C = League of Legends + Quiz + Rocket League + Beerpong
  • Track D = CS:GO + Darts + Rocket League + Beerpong
  • Track E = CS:GO + Eetwedstrijd + Hearthstone + Beerpong
  • Track F = CS:GO + Eetwedstrijd + Rocket League + Beerpong

Indien we zouden kiezen voor deze “tracks” kan het dus zijn dat we wel weer alle deelnemers van elke compo kunnen voorzien van een minimum aantal punten (aangezien je niet kan deelnemen aan elke compo).

Hou deze pagina dus zeker nog in de gaten!